Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Η ΜΥΡΙΚΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ

Πανάξια πρωταθλήτρια η Μυρίκη
Νίκησε 4-3 τον Αίολο στο 3ο τελικό . Στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο η Μυρίκη.
Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα, επικράτησε με 4-3 στον 3ο τελικό του Αίολου, κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα Ευρυτανίας με 2-1 νίκες.
Ο μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε και έτσι η Μυρίκη μετά από ένα χρόνο παραμονής στο τοπικό πρωτάθλημα, από την νέα ποδοσφαιρική σεζόν, αν όλα πάνε καλά, επιστρέφει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, ως ο 2ος εκπρόσωπος του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, μετά το Βελούχι, στον Δ΄ Όμιλο.
Για 80 περίπου λεπτά στον 3ο και τελευταίο τελικό, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο Βοηθητικό του Α.Κ. Καρπενησίου, στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η Μυρίκη που έκανε ότι ήθελε. Αποτέλεσμα αυτής της κυριαρχίας για τους πρωταθλητές ήταν, να πετύχουν στο διάστημα αυτό 4 γκολ, κάνοντας ένα πραγματικό περίπατο. Στο τελευταίο όμως 5λεπτο της αναμέτρησης, ο Αίολος , ξύπνησε, σημείωσε 3 γκολ, δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα.
Παρά την μείωση όμως του σκορ, η Μυρίκη νίκησε και ανεδείχθη πρωταθλήτρια Ευρυτανίας 2008-09.
Η Μυρίκη μπήκε δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε μόλις στο 5΄ με γκολ του Σαϊτη. Η συνέχεια ήταν το ίδιο καλή για το συγκρότημα του Βασίλη καθώς στο 20΄ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Τσιλίκα παίρνοντας έτσι προβάδισμα δυο γκολ. Στο ίδιο διάστημα ο Αίολος, χωρίς πίστη και δυνάμεις έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Με το σκορ αυτό οι δυο φιναλίστ πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και το δεύτερο 45λέπτο, εκτός των τελευταίων 5΄ που έγινε η μείωση του σκορ από 4-0 σε 4-3. Στο 60΄ ο Σαϊτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 75΄ ο ίδιος παίχτης πετυχαίνοντας χατ- τρικ, έγραψε το 4-0.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και … ξαφνικά στο 86΄ ο Αίολος είπε «παρόν» με τον Γ. Χρυσαφόπουλο να μειώνει σε 4-1. Λες και χτύπησε ρεύμα τους φιλοξενούμενους στο αμέσως επόμενο λεπτό πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Νούλα και στο 91΄ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή μείωσαν ακόμη περισσότερο σε 4-3. Το ξύπνημα όμως όπως αποδείχτηκε για την ομάδα του Ά. Ανδρεάκη ήλθε αργά καθώς ο Χρήστος Τσάμπρας σφύριξε τη λήξη του τελικού που βρήκε πανάξια πρωταθλήτρια την Μυρίκη.
Συνθέσεις
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Λυρούδιας, Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης Κ., Ζαραβέλης Χ., Γενιτσαρόπουλος, Κωστόπουλος, Καλύβας, Λώλος, Σαϊτης (78΄ Τσιούμας), Ντότσικας(77΄ Λιάγκας Κ.), Τσιλίκας Α.(75΄ Τσιλίκας Κ.)
Αίολος (Άκης Ανδρεάκης) : Κόκκοτος, Τσιαμάκης(46΄ Χαντζόπουλος), Σιαφάκας(46΄ Χρυσαφόπουλος), Σταμούλης, Ανδρεάκης(82΄ Σβερώνης), Φύκας, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Νικολάου, Νούλας, Μπόνιας, Ράικος Ν.
Τα αναμνηστικά μετάλλια έδωσαν σε νικητές και ηττημένους τα μέλη της ΕΠΣ, Βασίλης Θεδορώπουλος, Δημήτρης Ζαλοκώστας, Παναγιώτης Παπαδημητρίου και ο Πρόεδρος των Γυμναστηρίων κ. Παπαροϊδάμης, ενώ το κύπελλο του Πρωταθλητή παρέδωσε στον αρχηγό της ομάδας Ντότσικα, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Βαγγέλης Καρφής.
Το βραβείο του 1ου σκόρερ του πρωταθλήματος στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Αγίας Τριάδας Κ. Καρβέλη απένειμε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΕ κ. Δημήτρης Χρυσικός (φωτο).
Να συγχαρούμε τους πρωταθλητές για την επιτυχία τους και να τους ευχηθούμε καλή πορεία στις νέες τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.

απο Ευρυτανικός Παλμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: